SDA-Opava

Spolek Dobrovolných již Abstinentů

Aktualizováno! - 21.1.2024

Termíny Holčovic pro rok 2024 jsou:
Květen: 13.5. - 17.5.2024, Červen: 3.6. - 9.6.2024
Září: 2.9. - 7.9.2024, Říjen: 30.9. - 4.10.2024

Něco navíc

10. význam klubů

Na říjnovém klubu jsme se sešli zhruba v počtu 70 účastníků. Po obvyklém vyřízení vzkazů a upřesnění říjnového výšlapu se rozběhla diskuse na plánované téma a to bylo tentokrát „Význam klubů“. Na začátku „služebně“ starší pánové s bývalou terapeutkou Zdenkou zavzpomínali na začátky klubů kdysi před lety , kdy se začali v r.1997 scházet v pracovně bývalého psychologa oddělení Mgr.Ivana Domese a postupně přibývali další.

Rozproudila se dynamická diskuze, pánové s různou délkou abstinence se podělili, v čem vidí pro sebe význam klubů – setkání s kamarády, možnost podělit se o své zkušenosti a problémy s lidmi, kteří mi rozumí, připomenout si, co mám za sebou, slib, který jsem dal sobě, jiným… V diskuzi bylo také připomenuto, že kluby jsou otevřené a zúčastňují se jich i manželky, děti, přítelkyně. Na to reagovali někteří pánové za své nepřítomné partnerky, jak pro ně jako partnerky jsou kluby taky důležité a výživné. Některé přítomné ženy se podělily o své postřehy a dojmy prostřednictvím svých manželů, kteří za ně sdělili, jak rády na setkání jezdí.

Připomínám, že od listopadu 2015 se budou z důvodu rekonstrukce Kulturního domu PN Opava konat klubové setkání v terapeutických místnostech st.18D, ty se nacházejí v budově 18 a jsou přístupné bočním vchodem ze strany Slezské nemocnice (před léty tady byla transfúzní stanice).

Přeji Vám krásný podzim.

Hanka Riemlová